za doručak
OVO JE NAJSTARIJI SRPSKI RECEPT ZA UŠTIPKE, NAŠE BAKE SU IH SAMO OVAKO SPREMALE: Evo kako da ne budu MNOGO MASNI
Najukusniji doručak, poslužite ih uz sušeno meso i jogurt i uživajte
Stari recept za savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koje „ne piju“ ulje.
Sastojci:
250 ml kiselog mleka,
4 jaja,
12 kašika belog brašna,
10 g praška za pecivo,
2 dl ulja.
Priprema:
Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.
Zagrejte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi „napili“ ulja.Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne sme biti „gužva“ kako se ne bi snizila temperatura ulja.
Bonus video:
(Espreos/Krstarica/Prenosi A.M.)