Uštipci, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

za doručak

OVO JE NAJSTARIJI SRPSKI RECEPT ZA UŠTIPKE, NAŠE BAKE SU IH SAMO OVAKO SPREMALE: Evo kako da ne budu MNOGO MASNI

Najukusniji doručak, poslužite ih uz sušeno meso i jogurt i uživajte

Objavljeno: 13.01.2024. 08:57h > 09:02h

Stari recept za savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koje „ne piju“ ulje.

Sastojci:

250 ml kiselog mleka,

4 jaja,

12 kašika belog brašna,

10 g praška za pecivo,

2 dl ulja.

foto: Printscreen/Youtube/CooKing

Priprema:

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.

Zagrejte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi „napili“ ulja.Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne sme biti „gužva“ kako se ne bi snizila temperatura ulja.

Bonus video:

(Espreos/Krstarica/Prenosi A.M.)