uuuh, kakav ukus
RECEPT ANE IVANOVIĆ ZA NAJUKUSNIJE PRAZNIČNE MEDENJAKE BEZ BRAŠNA: Ništa ukusnije niste jeli - savršena poslastica
Uskoro nas čekaju praznični dani, uživanje u novogdišnjoj dekoraciji, ali i bogatoj trpezi
U većini porodica običaj je da se u danima pred Novu godinu i Božić pripremaju božićni medenjaci, a ako vas brinu kalorije ovih ukusnih keksića i vodite računa o liniji, onda će vas sigurno obradovati recept za iste bez šećera i brašna!
Recept je podelila naša proslavljena teniserka Ana Ivanović, a jedva čekamo da i sami isprobamo ove sočne, mirisne keksiće zbog kojih ne grize savest.
"Isprobajte ovaj neverovatni recept za božićne kolačiće i javite mi da li ste uživali u njimam koliko i moja porodica i ja", napisala je Ana uz fotografiju svojih kolačića.
Potrebni sastojci:
300 g banana
160 ml bademovog mleka
100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
2 kašičice jabukovače (cidera od jabuke)
110 g meda (ili manje po ukusu)
1 kašičica čistog ekstrakta vanile
240 g ovsenih pahuljica
50 g bademovog brašna (samlevenih blanširanih badema)
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pomešajte bananu, mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka.
Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite.
U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte.
Sipajte smesu u željene kalupe za božićne kolačiće, pa ih stavite u pleh premazan puterom.
Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne.
Pospite šećerom u prahu i uživajte.
BONUS VIDEO
(Espreso/srbijadanas/prenela T.M.)