perfekcija
POSNI KREM SIR: Pravi se od samo 3 sastojka, brzo i lako (RECEPT)
Recept za posni krem sir koji olako uspeva i početnicima
Posni krem sir? Zašto da ne.
Iako se krem sir najčešće upotrebljava kao namaz, neizostavan je deo receptura za salate i fantastične posne kolače i torte.
A ukus tek kakav je. Nećete zažaliti. A potrebna su vam samo tri osnovna sastojka.
A pošto postoji i zamena za jaja, svi ljudi koji poste ne moraju da se odriču mnogih jela, a domaćice mogu da prikažu svoju gastronomsku maštovitost i za posne slave.
Potrebno je:
1 šolja jabukovog sirćeta
1 l sojinog ili bademovog mleka
kašika maslinovog ulja
U šerpu sipajte sojino ili bademovo mleko i ostavite da provri. Zatim dodajte sirće i mešajte sve vreme.
Kada smesa počne da izgleda kao sitan sir, prebacite u čistu gazu i ocedite, a zatim okačite negde i ostavite da se dobro ocedi, a ispod obavezno postavite posudu u koju će se cediti. Potom prebacite u posudu i dodajte ulje, posolite i pobiberite, pa dodajte začine po želji. Promešajte i krem sir je gotov.
Bonus video:
(Espreso/Stvarukusa)