jeftino, a ukusno
NAJMEKŠI MRAMORNI KUGLOF PO RECEPTU BAKA JELE: Pamučast i mekan, jedva ćete se zaustaviti - nema bolje poslastice
Savšreno ukusan i mekan - mramorni kuglof
Ako ste miljenik slatkih stvari, onda je ovo savršen slatkiš za vas - mramorni kuglof po receptu naše baka Jele će vam zadovoljiti sva čula. Tako je mekan i baršumast da ćete jedva prestati da ga jedete.
Potrebno je:
50 gr maslaca moze margarin
50 ml maslinovog ulja
100 -150 gr secera
200 gr kisele pavlake
4 jaja
korica limuna
malo soli
200 gr brasna
1 prasak za pecivo
100 gr suvog grozdja
100 gr cokolade za kuvanje ili 1 puna kasika kakaa
Priprema:
U miser staviti maslac, secer pavlaku i miksati mikserom. Dodati ulje, koricu limuna jedno po jedno jaje.
Dodavati brasno sa praskom za peciva i malo soli. Izmiksano testo podeliti. U 1/3 testa staviti istopljenu cokoladu a u svetliji deo suvo grozdje,
Kuglof podmazati uljem ako je silikonski ako je teflonski posuti i brasnom.
Dodavati u krug svetlo i tamno testo preko kasikom tako do vrha. Izravnati i peci na 180 stepeni C sat vremena ili na 200 stepeni 50 minuta.
Ostaviti da se prohladi pa ga seci. Predobar mirsan . Zapisite recept zatrebace
BONUS VIDEO
(Espreso)