Paprikaš, Foto: Bakina kuhinja

ukusno

PRAVO JESENJE JELO NA KAŠIKU KOJE ĆE VAS DRŽATI SITIM CEO DAN: Baka podelila RECEPT za savršen SRPSKI RUČAK

Napravite pileći paprikaš i uživajte u ukusnom ručku

Objavljeno: 05.11.2023. 08:20h

Kako napraviti paprikaš od pileceg sitniša. Miriše cela kuća na domaću hranu.

Potrebno je:

pileći sitniš

1 glavica crnog luka

foto: Bakina kuhinja

1 šargarepa

3 krompira

3 manje sveže paprike

ml. crvenu papriku

ulje

so

začin

peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk seckanu papriku i šargarepu.

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Kad malo omekne dodati sečeno meso i naliti malo vode i krčkati oko 20 minuta.

Dodati ml papriku, suvi začin i naliti vodom. Kuvati meso 20 minuta pa dodati sečen krompir.

Kad se skuva dodati umućen kukuruzni skrob jedna kašičica po zelji.

Na kraju ubaciti seckan peršunov list. Tako je dobro i tako ukusno, probajte slatko će te se naručkati.

Majke i snajke

(Espreso)