Paprikaš, Foto: Bakina kuhinja
ukusno
PRAVO JESENJE JELO NA KAŠIKU KOJE ĆE VAS DRŽATI SITIM CEO DAN: Baka podelila RECEPT za savršen SRPSKI RUČAK
Napravite pileći paprikaš i uživajte u ukusnom ručku
Objavljeno: 05.11.2023. 08:20h
Andjela Milojkovic
Kako napraviti paprikaš od pileceg sitniša. Miriše cela kuća na domaću hranu.
Potrebno je:
pileći sitniš
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
3 krompira
3 manje sveže paprike
ml. crvenu papriku
ulje
so
začin
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk seckanu papriku i šargarepu.
Kad malo omekne dodati sečeno meso i naliti malo vode i krčkati oko 20 minuta.
Dodati ml papriku, suvi začin i naliti vodom. Kuvati meso 20 minuta pa dodati sečen krompir.
Kad se skuva dodati umućen kukuruzni skrob jedna kašičica po zelji.
Na kraju ubaciti seckan peršunov list. Tako je dobro i tako ukusno, probajte slatko će te se naručkati.
Majke i snajke
(Espreso)