Torta, Foto: Printscreen YouTube/sakura's kitchen

recept

DOMAĆICE SE UTRKUJU ZA RECEPT OVE POPULARNE TORTE: Od izgleda ZASTAJE DAH, a kremasta tekstura se TOPI U USTIMA

Predlog je da odmah napravite duplu meru!

Objavljeno: 01.11.2023. 20:01h

Somot torta ili Choco Velvet cake! Tako slatka i privlačna već na prvi pogled! Recept za biskvit je kako kažu prosto savršen. Pa probajte!

Sastojci za biskvit: 3 veća jajeta; 100 g šećera; 100 g brašna; 15 kakaoa; 1/4 kašičice praška za pecivo; 40 ml ulja; 40 ml mleka; 1 kašičica ruma.

Somot tortafoto: Printscreen YouTube/sakura's kitchen

Sastojci za fil: 100 g čokolade; 2 dl slatke pavlake. Za premazivanje kora: 1/2 teglice marmelade od jagoda; 2-3 kašike vode; 1 kašičica ruma. Priprema biskvita: Umutite penasto belanca, dodajte polovinu navedene količine šećera. Sada isto tako umutite žumanca, pa doajte mleko i ulje. Sjedinite sve suve sastojke i umutite ih sa žumancima. Na kraju dodajte belanca i lagano ih umešajte. Biskvit pecite na 150 stepeni oko pola sata.(S obzirom da je ovo mala mera, koristila sam šerpicu prečnika 14 cm.)

Somot tortafoto: Printscreen YouTube/sakura's kitchen

Priprema ganaša: Dok se biskvit peče. pripremite fil - izlomljenu čokoaldu stavite u šerpicu i sipajte 1 dl slatke pavlake. Topite na niskoj temperaturi uz neprekidno mešanje. Kako se čokolada topi, postepeno dodajte ostatak pavlake. Kada se sve lepo sjedini, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Ohlađen krem umutite mikserom. Marmeladu sjedinite sa vodom i kratko prokuvajte. Zatim dodajte rum. Prohlađen biskvit isecite na tri dela i svaki deo premažite mlakom marmeladom. Nafilujte tortu i dekorišite je po želji. Ovako pripremljen biskvit se ne mrvi i ima sunđerastu teksturu. Samim tim ga treba dobro natopiti mlekom, sokom, šerbetom... Predlog je da odmah napravite duplu meru! Prijatno!

Majke i snajke

(Espreso/SvetPlus)