svaka domaćica mora da zna
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA SPREMANJE KISELOG KUPUSA: Zbog jedne CAKE ćete ga jesti i sledeće godine, NE KVARI SE
Donosimo vam recept za savršeno spremljen kiseli kupus
Priprema zimnice je važan deo svake jeseni, pa iako nam je danas mnogo toga po marketima dostupno, ipak, domaće je domaće. Tako je i sa kiselim kupusom.
A samo pravljene zimnici, iako dugo traje i zahteva vreme, zapravo uopšte nije toliko teško, ponekad je dovoljno samo da nabavite staklene tegle i povrće ili voće po želji u zavisnosti od toga šta želite da napravite, a postupak može da bude prilično jednostavan.
Saznajte kako da vam kiseli kupus izdrži do sledeće godine i da se ne pokvari.
Zato vam donosimo recept za savršeni kupus!
Ukiseljene glavice kupusa
Potrebno je:
- 5 kg kupusa u glavicama
- 2-3 kg korena šargarepe
- oko 2 kg kuvane cvekle
- 80 g soli
Priprema:
Kupus ostavite da odstoji 2-3 dana.
Očistite spoljašnje listova i deo korena, pa ga operite.
U izvađeni koren sipajte so, ređajte glavice u posudu s korenom okrenutim prema gore. Između celih glavica kupusa stavljajte polovine i četvrtine glavica kupusa, koren šargarepe, kuvanu cveklu.
Pritisnite daščicama i kamenom. Nalijte hladnom vodom.
Prekrijte čistom krpom ili poklopcem. U početku pretačite dvaputa nedeljno, a posle jednom nedeljno sve dok se kupus ne ukiseli.
Za 5 kg kupusa potrebno je oko 80 g soli.
Majke i snajke
(Espreso/Blic Žena)