kakvo jelo
STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna
Kada odete na selo kod baka i deka odmah znate da ćete se dobro najesti i na sve to ćete još dodatno poneti i kući.
Kod njih su sva jela najslađa, a ono što je kod nas poznato jeste da stare žene spremaju najbolju pitu sa domaćim korama kojoj nijedna ne može da parira.
Nismo jedini koji se drže tih specijaliteta, već i stare Bugarke mogu da se pohvale.
Za doručak ili večeru obavezno prave poparu koja se kod njih ne sprema od starog hleba što će vas iznenaditi, ali ne sumnjajte u taj ukus.
Sastojci za recept su:
voda - 50 ml
kukuruzna pogača - 1 lopta
med - 1 kašika
sir - 50 g
maslac - 10 g
Način pripreme:
Napravite domaću pogaču u loptama od kukuruznog brašna.
Sledećeg dana kada se osušila pogača, uzmite jednu loptu i namrvite je u posudi na mrvice.
Namrvite sir i stavite maslac.
Zagrejte vodu. Prelijte poparu.
Pokrijte tanjirom da se potpari.
Nakon 5 minuta promešajte. Stavite kašičicu meda i ponovo promešajte.
Jedite dok je topla.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)