Bugarska popara, Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

kakvo jelo

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna

Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Objavljeno: 27.10.2023. 12:05h

Kada odete na selo kod baka i deka odmah znate da ćete se dobro najesti i na sve to ćete još dodatno poneti i kući.

Kod njih su sva jela najslađa, a ono što je kod nas poznato jeste da stare žene spremaju najbolju pitu sa domaćim korama kojoj nijedna ne može da parira.

Nismo jedini koji se drže tih specijaliteta, već i stare Bugarke mogu da se pohvale.

Za doručak ili večeru obavezno prave poparu koja se kod njih ne sprema od starog hleba što će vas iznenaditi, ali ne sumnjajte u taj ukus.

Voda u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Sastojci za recept su:

voda - 50 ml

kukuruzna pogača - 1 lopta

med - 1 kašika

sir - 50 g

Popara u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

maslac - 10 g

Način pripreme:

Napravite domaću pogaču u loptama od kukuruznog brašna.

Sledećeg dana kada se osušila pogača, uzmite jednu loptu i namrvite je u posudi na mrvice.

Namrvite sir i stavite maslac.

Zagrejte vodu. Prelijte poparu.

Prelivanje poparefoto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Pokrijte tanjirom da se potpari.

Nakon 5 minuta promešajte. Stavite kašičicu meda i ponovo promešajte.

Jedite dok je topla.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)