recept
NIŠTA VAS NEĆE BOLJE UGREJATI OD UŽIČKE KOMPLET LEPINJE: Ne treba vam PRETOP, originalni RECEPT ima drugu CAKU
Ovako se pravi tradicionalna užička komplet lepinja
Recept koji mnoge domaćice jure:
Sastojci:
- 500gr brašna
- 250ml mlake vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kvasac
- 200gr kajmaka
Priprema:
1. Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.Ostaviti na toplom da nadođe.Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje.Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta.Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.
2. Svaku lepinju preseci na pola.Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom(na svaku lepinju po jedno jaje).Zapeći u rerni(dok se jaje ne zapeče).Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.
NAPOMENA: Komplet lepinju možete poslužiti uz pretop, ali i bez njega je ukus odličan!
Bonus video: Originalni recept za knedle
(Espreso/Coolinarika)