prijatno
OVA ČORBA JE SINONIM ZA JESENJE DANE, A EVO NAJBRŽEG RECEPTA: Napravite ukusno TOPLO JELO koje okrepljuje telo
Zato smo i rešili da isprobamo obrok koji je u svakom smislu asocijacija na jesen
Znamo da Andrijana i Anđela (@za.svaciji.ukus) imaju sjajne ideje za svaku priliku.
Obožavamo njihove slane đakonije, a tikvica rolnice sa kačkavaljem i šunkom su postale deo našeg obaveznog menija. S obzirom na to da je jesen i da se vreme menja, često imamo želju za nekim toplim, domaćinskim obrokom.
Zato smo i rešili da isprobamo obrok koji je u svakom smislu asocijacija na jesen.
Recept za potaž od bundeve
Potrebno je:
- 700g bundeve
- 1 veći krompir
- 3 šargarepe
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 500ml pilećeg bujona
- 200ml pavlake za kuvanj
- Začini(so, biber, beli luk u prahu, muskatni oraščić, đumbir)
*Po želji kockice prepečenog hleba(možete ih kupiti ili napraviti tako što ćete iseći hleb na kockice i propržiti na maslinovom ulju sa malo soli i nekog suvog začina)
Priprema:
Na ulju prodinstati crni luk, zatim dodati šargarepu i sve zajedno prodinstati. Dodati krompir na kockice pa bundevu, takođe na kockice i promešati da se malo prodinsta. Zatim preliti sa 500ml bujona(njega ćete napraviti tako što ćete u 500ml ključale vode rastvoriti jednu kocku za supu). Potrebno je tečnosti malo manje nego da pokrije vrh povrća.
Zatim pustiti da proključa, a kada proključa smanjiti temperaturu i kuvati jedno pola sata, dok povrće ne omekša. Zatim začiniti po ukusu, i sve izblendati štapnim mikserom uz dodatak pavlake za kuvanje. Nju možete dodati u šerpu ili direktno u tanjir, kako volite.
Majke i snajke
(Espreso/Blic Žena)