ma ne postoji ništa bolje
FILETI CRVENIH PAPRIKA SA BELIM LUKOM U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Stara srpska zimnica - nema joj ravne
Fileti crvenih paprika sa belim lukom u tegli bez konzervansa je stara srpska zimnica, ne postoji bolja od nje
Svi jedna cekamo hladne dane kako bi uživali u sočnim zimnicama koje naše žene spremaju na najbolje načine.
Bez dobrog kiselog kupusa nema ni dobre sarme, ajvar uz svako predjelo, a tako i paprike ne možemo da izostavimo u teglama.
Sada ćete videti kako da napravite filete crvenih paprika sa belim lukom bez konzervansa i uživate u njima cele godine.
Ovaj recept ide po sledećim sastojcima:
crvena paprika
Za svaku teglu po:
oko 20 zrna bibera
oko 10 čenova očišćenog belog luka
Za presolac:
5 gr vinobrana
5 l vode
400 gr šećera
125 ml esencije
200 gr soli
Priprema ide ovako:
Crvenu papriku oprati i očistiti od semenki. Iseći na lepe filete. Uzeti veću teglu i filete slagati u nju, neka budu nabijeni jedan uz drugi što više.
Napraviti presolac, promešati, pa naliti u tegle preko složenih fileta. U svaku teglu ubaciti beli luk i biber, koji će vremenom paprikama dati savršen šmek.
Staviti plastični zvezdasti pritiskivač na vrh svake tegle i dobro zatvoriti.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)