Pita, Foto: Bakina kuhinja

za doručak ili večeru

BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA SOČNU PICA-PITU: Pravi se OČAS POSLA i mekana je KAO DUŠA

Isecite dok je vruća i uživajte u prelepom ukusu

Objavljeno: 11.10.2023. 09:22h > 09:34h

Pitice sa kojim ne možete pogrešiti, ako im ubacite i ove dodatke prste ćete olizati i pojesti onako vrelu.

Potrebno je:

200 gr sira

2 jaja

Piticefoto: Bakina kuhinja

200 ml jogurta

150 gr salame bilo koje

kečapa

origana

1/2 praška za pecivo

ulje

Priprema:

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Umutiti jaja, dodati sir jogurt pecivo malo ulja i izmešati. Koru raširiti pa je premazati uljem, dodati drugu i nju premazati uljem.

Na dno staviti 3 kašike nadeva raširiti pa po dnu, zatim staviti punu šaku rendane salame. Odozgo dodati kečapa i origana.

Preklopiti odozdo tri puta. Premazati svaki put kod preklopa sa malo nadeva. Sad je ponovo sklopiti tri puta takođe premazivati svaki preklop.

Ređati u tepsiju pa ako ostane nadev staviti odozgo, a mozete i kačkavalj ubaciti. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta. Seći vruće i uživati u prelepom ukusu.

Majke i snajke

(Espreso)