savet
SAMO OVAKO ĆETE SAČUVATI SVOJU ZIMNICU OD STVARANJA BUĐI: Super trik koji će produžiti ROK TRAJANJA svakoj tegli
Učiniće da zimnica duže traje
Svi smo već iskusili one predivne trenutke kada otvorimo teglu omiljenog ajvara ili džema, koju su baka ili mama s toliko ljubavi i truda pravile za nas, uzimamo nekoliko kašičica, a potom je stavili u frižider.
Međutim, kada sledeći put, presrećni što nismo odjednom "oljuštili" teglu, poželimo da se prepustimo čarima njenog sadržaja, suočimo se s neugodnim iznenađenjem - na površini se pojavila užasna zelena buđ.
Neko će da pokuša da zagrebe zelene spore u nadi da se aroma buđi nije proširila dalje od "žarišta" a drugi će, zgađeni i razočarani, zatvoriti poklopac i baciti sve u đubre, sa žaljenjem konstatujući da je još jedna tegla s dragocenim sadržajem propala i da je možda bilo bolje da smo sve slistili odjenom, po cenu i šok-brojke na vagi. Osećaj gubitka je još jači kada se ovo dogodi sa domaćom zimnicom jer imamo utisak da je sav trud "otišao u nepovrat". Ipak, postoji jedan mali trik koji može sprečiti ponovno pojavljivanje ovog problema.
Nakon što otvorite teglu džema, pinđura ili ajvara, a ne potrošite je do kraja, prilikom vraćanja u frižider, jednostavno je okrenite naopako - tako da je strana s poklopcem okrenuta prema dole. Na taj način, sadržaj tegle, koji je došao u kontakt s vazduhom, kašikom, nožem, prstima ili bilo čim drugim što može kontaminirati sadržaj, ostaje uz poklopac. Ova jednostavna i efikasna praksa, prema iskustvima onih koji su je isprobali, takođe može doneti uštedu novca.
BONUS VIDEO:KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)
(Espreso/24sedam)