recept
POTAŽ OD OVOG SEZONSKOG POVRĆA JE BOMBA ZA IMUNITET: Ništa KREMASTIJE niste jeli, a daje SNAGU čim ga POJEDETE
Recept za krem potaž od bundve koji svi vole
Recept za kremasti potaž od tikvica svaka domaćica mora da zna!
Sastojci:
- 1 tikva od butternut
- 5 velikih šargarepa
- 4 šalotke, nekoliko listova žalfije
- so i biber
- maslinovo ulje
- 2 litra povrtnog temeljca, feta sir, kajmak
Postupak:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Očistite šargarepu i bundevu i isecite ih na kockice. Dodajte ljutiku i žalfiju i povrće, dobro začinite solju i biberom i pokapajte maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni - dok ivice ljutike ne dobiju lepu zlatno braon boju. Kada je povrće skuvano, pomešajte ga sa temeljcem, povrće možete izgnječiti gnječilicom za krompir da dobijete krem supu. Zagrejte povrće i temeljac i poslužite toplo sa parčetom feta sira i kašičicom kajmaka, sve prelijte koricom hrskavog domaćeg hleba i uživajte!
Bonus video: recept za knedle
(Espreso/Trpeza)