bosanska tajna
BOSANKE POKAZALE KAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA JELO NA KOME JE PODIGNUTA CELA JUGA: Srpske domaćice opasno GREŠE
Recept za boraniju sa zaprškom
Spremite jugoslovenski ručak i oduševite celu porodicu!
Sastojci:
- 700-800 g boranije
- mirođija
- paradajz sok (po želji)
- 1/2 crnog luka
- 1 kašičica brašna
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
Priprema: Zaprška se umesto sa vodom pravi sa pavlakom za kuvanje i ona čini sos neverovatno kremastim i ukusnim. Mirođija je bolja ako je sveža, jer ona daje taj specifičan šmek.Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, možete da koristite i onaj u prahu, ali tada nemojte preterano da pržite. Boraniju očistite i operite, pa dodajte u šerpu gde je luk. Prelijte paradajz sokom i sa vrlo malo vode. Začinite po želji i dodajte seckanu mirođiju. Poklopite i kuvajte. Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju.
Bonus video:
DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite
(Espreso)