rizi bizi, Foto: Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen/ Printscreen/ Youtube

vrhunski

NA OVOM JELU SMO ODRASLI U STAROJ JUGOSLAVIJI: Služilo se u VRTIĆIMA, a deca ga OBOŽAVAJU ZBOG NAZIVA

Preukusno jelo iz jedne šerpe koje će osvojiti vaša srca

Objavljeno: 21.09.2023. 17:09h

Najukusniji recept jela na kome smo odrasli, najčešće se spremalo u vrtićima, a najbolje je što se sve sprema u jednom loncu.

Preukusni Rizi bizi je bolji od rižota, ovo jelo je pravo srpsko kada nemate vremena:

foto: Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen/ Printscreen/ Youtube

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 1 kockica pileće supe
  • po ukusu bibera
  • 3 šoljice (za kafu) vode
  • po ukusu soli/mešavine začina
  • ulja
  • 1 šoljica (za kafu) pirinča
  • 100 g graška
  • 300 g belog mesa
  • 2 veće šargarepe
foto: Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen/ Printscreen/ Youtube

Priprema

  1. Naseckati luk i šargarepu na sitne kockice.
  2. Na zagrejano ulje staviti luk da se dinsta. Kada luk omekša dodati mu šargarepu. Dinstati ih zajedno 10-15 minuta.
  3. Za to vreme iseckati meso na kockice (tračice, kako ko više voli). Ubaciti meso da se dinsta zajedno sa lukom i šargarepom.
  4. Kada meso pobeli uliti malo vode, tek toliko da se ne bi lepilo za šerpu. Dodati začine i kockicu supe.
  5. Kada je meso na pola gotovo dodati grašak i još malo vode da bi se grašak mogao skuvati.
  6. Kada je grašak kuvan, sipati šoljicu pirinča i 3 šoljice vode, kuvati na laganoj vatri dok pirinač ne upije svu vodu.

MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS:

(Espreso/ Recepti.com)