Ajvar, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

zimnica

RUSKE DOMAĆICE OTKRILE RECEPT ZA NJHOV AJVAR KOJI SE NE KUVA: Ukus je FENOMENALAN, a spreman je za 30 minuta

Isprobajte ruski recept za ajvar koji se ne kuva

Objavljeno: 21.08.2023. 17:23h

Sada je pravo vreme da se sprema zimnica, a ajvar je nezaobilazan. Danas se svi odlučuju za kupovni ajvar, jer nemaju vremena da peku paprike, pa da ljušte, kuvaju...

Ako ipak želite domaći, a da se sprema brzo, predlažemo vam da isprobate i ruski recept za ajvar.Oni ga ne kuvaju, a i ne peku paprike, pa će biti spreman za pola sata.

foto: RINA

Sastojci:

2 kg paradajza

1 kg paprika

300 g belog luka

4 ljute paprike (opciono)

1,5 kašika soli

1 veza peršuna

1 veza mirođije

1 kašika šećera

5 kašika sirćeta

foto: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

Priprema:

Paradajz zasecite i blanširajte 5 minuta, pa skinite kožicu.​​​​​​ Beli luk očistite. Paprike, paradajz i beli luk ubacite u blender i dobro usitnite. Sipajte u neku posudu pa posolite i dodajte seckani peršun i mirođiju.

Dobro promešajte, pa dodajte šećer i sirće i opet lepo sjedinite. Sipajte u sterilisane tegle i stavite u frižider.

(Espreso/Stvar ukusa)