Testo, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

sjajno

DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO I RAŠĆE KAO LUDO: Pekari otkrili svoje TAJNE

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste

Objavljeno: 12.08.2023. 23:40h

Ovih nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara. Ako budete sledili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo.

Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

Ovih nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara. Ako budete sledili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo.

Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

(Espreso/Krstarica)