Voćna jafa torta, Foto: elladelicieux/ Youtube/ Printscreen
VOĆNA TORTA BEZ PEČENJA: Zbog omiljenog KEKSA svih SRBA moraćete da napravite DVE ovakve (RECEPT)
Ovakvu jafa tortu još uvek niste probali, sadrži obilje izvrsnog voća i najbolje od svega, ne peče se
Objavljeno: 07.08.2023. 17:22h
Ivona Jelić
Varijacije na temu za jafa tortu postoji mnogo, neke se peku neke ne, a danas vam donosimo recept za voćni jafa tortu.
Jafa sama po sebi na neki način sadrži pomorandžu, ali ova jafa torta sadrži nekoliko vrsta voća, evo najoirginalnijeg recepta za voćnu jafa tortu.
Sastojci
Za koru:
- 2 dl soka od pomorandže
- 2 kašike meda
- 300 g mlevene plazme
- 125 g margarina ili maslaca
Za fil:
- 200 g margarina
- 200 g šećera
- 3 kašike gustina
- 3 pudinga vanila
- 1 l mleka
Za glazuru:
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Još:
- 250 g jafe
- 300 g zamrznutih malina
Priprema
- Za koru sjediniti keks, otopljen maslac, med i sok. Ja sam koristila okrugli kalup 26 cm, može i veći.
- Za glazuru ugrejati slatku pavlaku do vrenja skloniti sa vatre dodati čokoladu (sa većim procentom kakaa) i mešati polako dok se ne otopi. Ohladiti i preliti preko torte ili prethodno umutiti pa filovati tortu.
- Za fil skuvati mleko sa šećerom dodati puding sa gustinom prethodno pomešan sa malo mleka. U mlako dodavati umućen margarin i mutiti dok ne dobijemo glatku masu.
- Ređati koru, pa 1/4 fila, pa jafe okrenute čokoladnim delom ka dole (bez umakanja u sok jer maline otpuste sok), zatim idu maline, pa ostatak fila i na kraju glazura.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Recepti)