čas posla
KO JOŠ IMA VREMENA DA ČUČI PORED ŠPORETA? Donosimo 3 ideje za BRZI RUČAK kojim nećete moći da odolite (RECEPTI)
Kada su ova 3 recepta u pitanju ne znate koji je ukusniji, i koji se brže sprema
Ko još ima vremena da obrok sprema pa nekoliko sati? Pola sata maksimalno, eventualno 40 minuta i gotovo. Zato donosimo 3 ideje za savršen brzi ručak.
Recept za brzi ručak koji će vas oboriti sa nogu koliko je ukusan:
PILEĆE LAZANJE
- 300 g pilećeg belog mesa,
- 200 ml neutralne pavlake,
- 200 ml kisele pavlake,
- 2 šargarepe,
- 200 g trapista,
- 100 ml kečapa,
- mešavina suvih začina,
- ulje.
PRIPREMA:
Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve začinite po ukusu. Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstajte na ulju oko pet minuta pa nakon toga prelijte mešavinom pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne. Važno je da vatra ne bude jaka. Vatrostalnu posudu premažite uljem i slažite lazanje. Preko svake kore stavite fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako uradite sa svim korama pa po vrhu pospite rendanim trapistom, prekrijte alu-folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Nakon toga skinite foliju i pecite još pet minuta da se dobije lepa korica. Ukoliko želite da bude brže gotovo, kore kratko poparite pre slaganja.
PUNJENI PATLIDŽAN
- maslinovog ulja,
- 2 veća patlidžana,
- 1 veći luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašičica origana,
- 30 g parmezana,
- 150 g prezli,
- 400 ml soka od paradajza,
- svež bosiljak,
- so, biber.
PRIPREMA:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u tiganju podgrejte ulje. Patlidžan prepolovite po dužini pa nožem izvadite meso iz sredine. To meso propržite na ulju zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Sve pospite origanom. Izdubljene delove patlidžana posolite i ostavite 15 minuta. Nakon tog vremena odstranite vodu koju je pustio. Na taj način povrće neće biti gorko. Dinstanom mešavinom napunite udubljenja u patlidžanu pa preko toga pospite prezle i parmezan. Stavite u vatrostalnu činiju. Sve prelijte sokom od paradajza sa malo origana i pecite u rerni oko 30 minuta.
MINI ŠNICLE U POVRĆU
- 0,5 dl ulja,
- 1 manja tikvica,
- 1 veći luk,
- 100 g boranije,
- 100 g kukuruza šećerca,
- 100 g šargarepe,
- mešavina suvih začina,
- so,
- biber.
PRIPREMA:
Izlupajte šnicle dobro sa obe strane i posolite ih, premažite sa malo ulja i ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim ih isecite na veće kocke i propržite na malo ulja. Izvadite ih iz tiganja pa u isto ulje dodajte krupnije isečen luk, tikvicu sečenu na kocke, boraniju, kukuruz i šargarepu isečenu na tanke štapiće. Važno je da je povrće krupnije sečeno. Sve začinite mešavinom začina i dinstajte oko 15 minuta, gotovo je kada povrće postane mekano. Zatim povrće prekrijte šniclama, sve dobro pobiberite i poklopite tiganj. Sve dinstajte na slaboj vatri još 10 minuta da bi meso poprimilo ukuse i mirise dinstanog povrća. Uz ovaj obrok vam salata nije potrebna.
MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola:
(Espreso/ Blic žena)