Meso u sosu od bermeta, Foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

odlična kombinacija

OVAJ SOS SE SLAŽE UZ SVAKU VRSTU MESA: Domaćice se UTRKUJU da nabave RECEPT, a prilično je jednostavan

Sos od bermeta kombinuje fantastične namirnice koje se odlično uklapaju, a naš predlog je da obavezno probate da napravite

Objavljeno: 21.07.2023. 18:14h

Sos od bermeta se pravi od vina kao osnovnog sastojka u koji se dodaju kupine, đumbir, puter i med. Sos se kratko kuva dok se ne zgusne, a odlična je preliv za sve vrste mesa, pogtovo jagnjeće kotlete.

Vinski sos može da poboljša ukus svakog jela, a priprema je neverovatno jednostavna. Dagnje ili kozice se kuvaju u vinu, a ovako pripremljena jela su svetski poznati specijaliteti. Sos od bermeta kombinuje fantastične namirnice koje se odlično uklapaju, a naš predlog je da obavezno probate da napravite.

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 250 g kupina
  • 250 ml crnog vina (bermet)
  • 2 kašičice meda
  • 2 cm korena svežeg đumbira
  • kockica putera
foto: RINA

Priprema:

U šerpu stavite kupine, pa dodajte rendanim đumbir i sipajte vinom. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok ne krene da se zgušnjava, pa dodajte med i puter i dobro sjedinite. Kuvajte još malo, dok ne krene da ključa.

KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu:

(Espreso/ Stvar ukusa)