odlična kombinacija
OVAJ SOS SE SLAŽE UZ SVAKU VRSTU MESA: Domaćice se UTRKUJU da nabave RECEPT, a prilično je jednostavan
Sos od bermeta kombinuje fantastične namirnice koje se odlično uklapaju, a naš predlog je da obavezno probate da napravite
Sos od bermeta se pravi od vina kao osnovnog sastojka u koji se dodaju kupine, đumbir, puter i med. Sos se kratko kuva dok se ne zgusne, a odlična je preliv za sve vrste mesa, pogtovo jagnjeće kotlete.
Vinski sos može da poboljša ukus svakog jela, a priprema je neverovatno jednostavna. Dagnje ili kozice se kuvaju u vinu, a ovako pripremljena jela su svetski poznati specijaliteti. Sos od bermeta kombinuje fantastične namirnice koje se odlično uklapaju, a naš predlog je da obavezno probate da napravite.
Sastojci:
- 250 g kupina
- 250 ml crnog vina (bermet)
- 2 kašičice meda
- 2 cm korena svežeg đumbira
- kockica putera
Priprema:
U šerpu stavite kupine, pa dodajte rendanim đumbir i sipajte vinom. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok ne krene da se zgušnjava, pa dodajte med i puter i dobro sjedinite. Kuvajte još malo, dok ne krene da ključa.
KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu:
(Espreso/ Stvar ukusa)