Pirinač, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver
MORATE ZNATI
OVAKO SE JEDINO PRAVILNO KUVA PIRINAČ: Ključne su ove 2 stvari na koje NIKO ne obraća pažnju
Ovo je jedini prvilan način za kuvanje pirinča
Objavljeno: 08.06.2023. 15:48h
Marija Marković
Iako se čini kao vrlo jednostavan zadatak, nije. Kuvanje pirinča često se završi neslavno - izgorelim šerpama i uništenim šporetom.
Prva stvar na koju treba da obratite pažnju je šerpa. Koliko god delovalo čudno, ona je jedan korak ka dobro pripremljenom jelu. Bitno je da šerpa bude odgovarajuće veličine, jer pirinač treba slobodno da pluta, a da voda koja ključa ne prska. Ako koristite šerpu zapreminte 1,5 do 2 litra u nju stavite 1 čašu pirinča. Obavezno ga stavite u hladnu vodu, a za savršen ukus i zrna koja se ne lepi postoji još jedan trik. U pitanju je so, koju dodajte tek kada voda proključa. Takođe, kada kuvate pirinač ne skidajte poklopac.
(Espreso/Stvar ukusa)