Roštilj, Foto: Nebojša Mandić

PREUKUSNO

OBAVEZNO DODAJTE ŠEĆER U ROŠTILJSKO MESO: Iskusne DOMAĆICE otrkile CAKU koju malo ko zna, dobro obratite PAŽNJU

Ako pravite roštilj ovih dana obavezno probajte ovu caku zbog koje će biti ukusnije neko ikad pre!

Objavljeno: 31.05.2023. 15:40h

Roštiljsko meso nije komplikovano napraviti, ali je bitno da ga dobro marinirate!

foto: Profimedia

Postupak nije nimalo komplikovan, ali postoje trikovi koji će ga učiniti još lepšim. Za određene vrste mesa postoji i odgovarajuća marinada koja ga čini sočnijim i mekšim. Ako volite meso sa roštilja, iskusne domaćice su otkrile sjajan trik.

U marinadu za meso obavezno dodajte šećer. Ovaj sastojak ne služi samo da zasladi jela koja spremate i ne koristi se samo za poslastice, već može da pomogne da se napravi tanka i hrskava kora na mesu. Takođe, šećer ublažava i kiselost jela sa paradajz sosom. Ako želite da napravite savršeno ukusno roštiljsko meso, onda vam preproučujemo da u marinadu dodate i šećer. Na 1 kg mesa dovoljna je jedna kašika šećera.

(Espreso/Stvar ukusa)