KULINARSKE MAGIJE
DŽEJMI OLIVER OTKRIO ŠTA NIKAKO NE SMETE DA DODAJETE U TIGANJ KADA PRŽITE MESO: Zbog te GREŠKE ne ispadne HRSKAVO
Ako vam je muka od pečenja i pečenog krompira, ovo je idealan način da pripremite meso
Prošao je post, verujemo da ste se svi uželeli mesa iako ga je juče bilo na pretek. Džejmi Oliver nam je otkrio kako da ispržimo najbolji mogući biftek.
Ako vam je muka od pečenja i pečenog krompira, ovo je idealan način da pripremite meso.
Jednostavno je i brzo, a neverovatno ukusno. Poslužite sa nekim povrćem ili salatom.
Sastojci:
- biftek
- so, biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Izvadite meso iz friždera pola sata pre nego što ćete ga pržiti i ostavite da odmori. Biftek sobne temperature će se mnogo bolje ispeći. Prelijte maslinovim uljem sa obe strane i lepo posolite i pobiberite. Tiganj sa debljim dnom dobro zagrejte i stavite meso. Nemoj dodavati ulje u tiganj. Pržite meso i na svakih minuta ga okrećite, a dužina prženja zavisi da li želite srednje i dobro pečen biftek. Hvataljkama okrećite meso, a onda ga podignite da ispržite i ivice, pogotovo tamo gde je masnoća, jer će biti hrskavije.
NAŠI PRECI SU ZNALI OVO!? Nisu im trebale DIJETE, a ŽIVELI SU duže od nas! EVO šta je TAJNA DUGOVEČNOSTI, a nije MESO:
(Espreso/Stvar ukusa)