preukusna
SAMO OVAKO SE SPREMA POSNA SARMA ZA VELIKI PETAK: Tajna se krije u 1 SASTOJKU, domaćice TAKAV recept NISU VIDELE
Voda će vam krenuti na usta kada vidite koliko je dobar recept
Ovakvu posnu sarmu morate da napravite na Veliki petak.
Voda će vam krenuti na usta kada vidite koliko je dobar recept.
Domaćice će odmah zapisati pripremu.
Sastojci za 5 osoba
4 srednje glavice crnog luka
5 većih šargarepa
1 koren peršuna
1/4 korena celera
4 čena belog luka
500 g pirinča
1 veći krompir
500 g dimljene ribe (može i bez ribe)
2 glavice kiselog kupusa
suvi biljni začin
slatka mlevena paprika
biber
1 kašika brašna
so
1 vezica peršunovog lista
Priprema
Sipajte ulje u veću šerpu da bude debljine prsta. Na ulju izdinstajte crni luk i praziluk. Pirinač potopite u vodu.
Beli luk sitno iseckajte. Šargarepu, celer i peršun izrendajte na krupno i sve dodajte u luk, pa nastavite sa dinstanjem 10 minuta.
Zatim dodajte pirinač koji ste ocedili od vode i dinstajte još 10 minuta.
Potom sklonite sa šporeta i dodajte suvi biljni začin, biber, so, mlevenu papriku, izrendandani krompir, list peršuna i brašno.
Na listove kupusa stavljate po kašiku fila i savijajte sarme, pa ih ređajte u zemljani sač ili vatrostalnu činiju koji ste obložili listovima kupusa. Ribu isecite i ređajte je između sarmi. Nalijte vodom da ogrezne, prekrijte listovima kupusa i pecite na 150 stepeni oko četiri sata.
Bonus video:
(Espreso/Zadovoljnanova.rs)