Posna sarma, Foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

preukusna

SAMO OVAKO SE SPREMA POSNA SARMA ZA VELIKI PETAK: Tajna se krije u 1 SASTOJKU, domaćice TAKAV recept NISU VIDELE

Voda će vam krenuti na usta kada vidite koliko je dobar recept

Objavljeno: 11.04.2023. 17:35h

Ovakvu posnu sarmu morate da napravite na Veliki petak.

Voda će vam krenuti na usta kada vidite koliko je dobar recept.

Domaćice će odmah zapisati pripremu.

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Sastojci za 5 osoba

4 srednje glavice crnog luka

2 praziluka

5 većih šargarepa

1 koren peršuna

1/4 korena celera

4 čena belog luka

500 g pirinča

1 veći krompir

500 g dimljene ribe (može i bez ribe)

2 glavice kiselog kupusa

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

suvi biljni začin

slatka mlevena paprika

lovorov list

biber

1 kašika brašna

so

1 vezica peršunovog lista

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Priprema

Sipajte ulje u veću šerpu da bude debljine prsta. Na ulju izdinstajte crni luk i praziluk. Pirinač potopite u vodu.

Beli luk sitno iseckajte. Šargarepu, celer i peršun izrendajte na krupno i sve dodajte u luk, pa nastavite sa dinstanjem 10 minuta.

Zatim dodajte pirinač koji ste ocedili od vode i dinstajte još 10 minuta.

Potom sklonite sa šporeta i dodajte suvi biljni začin, biber, so, mlevenu papriku, izrendandani krompir, list peršuna i brašno.

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Na listove kupusa stavljate po kašiku fila i savijajte sarme, pa ih ređajte u zemljani sač ili vatrostalnu činiju koji ste obložili listovima kupusa. Ribu isecite i ređajte je između sarmi. Nalijte vodom da ogrezne, prekrijte listovima kupusa i pecite na 150 stepeni oko četiri sata.

Bonus video:

(Espreso/Zadovoljnanova.rs)