Pogača, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NIKAD LAKŠE

PRAVA DOMAĆINSKA POGAČA KOJA USPEVA I POČETNICIMA: Ovaj recept morate DA ZNATE, a sve sastojke VEĆ IMATE

Najbolje od svega je što nema čekanja da nadođe, pa se i brzo pravi

Objavljeno: 25.03.2023. 16:53h

Domaća pogača je odlično rešenje za vikend doručak ili večeru, a super i to što ne morate da idete do radnje jer sve sastojke imate kod kuće.

A ne morate da se brinete ni da li će vam uspeti, jer je ovaj recept baš lak, toliko da mogu da naprave i oni koji nikada nisu mesili testo.

Najbolje od svega je što nema čekanja da nadođe, pa se i brzo pravi.

Uživajte!

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 200 g putera
  • 110 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 2 kesice praška za pecivo
  • 720 g brašna

Priprema:

U posudi pomešajte mleko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i belanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo. Umešajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umesite testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Zatim umutite žumanca i premažite testo, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po testu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa secite.

Recept za najlepše pohovane palačinke:

(Espreso/Stvar ukusa)