zapišite
OD SADA ĆETE ZAPRŠKU ZA POSNI PASULJ SPREMATI SAMO NA OVAJ NAČIN: Dodajte 1 POVRĆE i biće ZDRAVIJA
Sprema se drugačije, ukusniji je od tradicionalnog, a još lepše je što se zaprška sprema na zdraviji način
Posni čorbast pasulj će vas oboriti sa nogu.
Sprema se drugačije, ukusniji je od tradicionalnog, a još lepše je što se zaprška sprema na zdraviji način.
Čim ga probate spremaćete ga stalno.
Sastojci
Potrebno je:
1/2 kg pasulja
2 glavice (srednje) crnog luka
4 češnja belog luka
3 lovorova lista
200 ml pasiranog paradajza
celer
paškanat
peršun
suvi biljni začin
biber
2 kašičice brašna
voda
Priprema
Staviti pasulj u šerpu, naliti vodom i staviti da prokuva. Kada prokuva, procediti pasulj i naliti ponovo sa vodom. Dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Koren peršuna, paškanata i celera (količina po želji) iseckati na kockice i dodati pasulju. Ubaciti lorber, posuti suvim biljnim začinom (po želji) i staviti da se kuva.
Kada je pasulj prilično raskuvan, 10-ak minuta pri kraju, dodati pasirani paradajz, u kome se razmuti brašno. Dodati sitno iseckani beli luk, pobiberiti i ako je potrebno posuti još sa suvim biljnim začinom. Ostaviti još malo da se kuva i- ručak je gotov.
(Espreso/Recepti.com)