NJAMIII
TRIK ZA POSNE AMERIČKE PALAČINKE SVI MORATE DA ZNATE: Dodajte 1 SASTOJAK i topiće se KOLIKO su MEKANE
Oduševićete se kada vidite kako su mekane
Osim tradicionalnih palačinki većina ljudi voli da jede i američke.
S obzirom da je počeo Vaskršnji post napravite posnu verziju.
Oduševićete se kada vidite kako su mekane.
Jedan sastojak im to daje.
Sastojci
Potrebno je:
650 g mekog brašna (T-400)
2 kašike šećera
1 kesica praška za pecivo
1 l tople vode
8 kašika ulja
1/2 kašičice soli
Priprema
U vanglicu staviti brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Promešati kašikom. U odgovarajuću posudu sipati toplu dodu, dodati ulje i mešati da se sjedini sa vodom. Uz postepeno dodavanje vode, mikserom, umutiti smesu.
Teflonski tiganj za palačinke podmazati uljem i zagrejati ga na srednjoj temperaturi. Kada se tiganj zagrejao, na sredinu tiganja, sipati po kutlaču smese (ne razlivati testo, kao kod prženja standardnih palačinaka). Kada donja strana porumeni okrenuti palačinku da se isprži i druga strana. Pre svakog sipanja testa tiganj malo nauljiti (bez obzira što u testu ima ulja), silikonskom četkicom ga samo premazati uljem.
Palačinke poslužite sa džemom, posnim kremom, voćem, prelivene medom ili javorovim sirupom...
.
(Espreso/Recepti.com/Ženskimagazin.rs)