Piletina na tanjiru, Foto: Bakina kuhinja
PREUKUSNO
BAKA OTKRILA RECEPT ZA HRSKAVU PILETINU: Pre PRŽENJA morate da je uvaljate U OVU SMESU, stalno ćete tako PRAVITI
Otkrila je kako da bude sočno i mekano
Objavljeno: 19.02.2023. 13:09h
Nikolina Jokić
Baka Jelena je podelila recept za hrskavu piletinu.
Svi ćete ga spremati na njen način.
Otkrila je kako da bude sočno i mekano.
Potrebno je:
par pilećeg mesa
začin za piletinu
suvi začin
ml. biber
2 kašike granula belog luka
1 kašike kisele pavlake
2 kašike majoneza
2 jaja
2 kašike brašna
Priprema:
Meso iseckati na sitne kockice dodati začin za piletinu, suvi začin, biber,beli luk, kiselu pavlaku, majonez, jaja, brašno i sve izmešati.
U tiganj staviti ulje pa kad se zagreje, kašikom vaditi i stavljati u tiganj na gomilice pa malo pritisnuti.
Poklopiti i pržiti na tihoj vatri i okretati da porumeni oko 30 minuta. Vaditi na papir da upije višak masnoće. Sjajan ukus, ovo morate probati...
(Espreso)