preukusno
OVAKO SE PRAVI GIBANICA NA STARINSKI NAČIN: 1 SASTOJAK joj daje HRSKAVOST, nema BOLJEG RECEPTA
Domaćice imaju razne recepte, ali malo ko zna šta joj daje tu hrskavost
Ništa ukusnije nema od hrskave gibanice.
Domaćice imaju razne recepte, ali malo ko zna šta joj daje tu hrskavost.
Ovaj recept će vas oduševiti.
Sastojci:
1kg brašna
0.5kg ovčijeg sira
250g kajmaka
10 jaja
250g masti
1dl ulja
2dl mleka
Priprema
U brašno sipajte ulje, dodajte malo soli i zamesite testo sa mlakom vodom. Dobro urađeno testo podelite na 21 komad i ostavite da odstoji. Potom ih razvijte u male kore.
Po tri male kore premažite mašću i složite jednu na drugu, pa razvlačite oklagijom da debljine kore za rezanca. Ovu koru pecite na plotni ili u pećnici sa obe strane. Kore će se odvojiti jedna od druge, tako da ćete dobiti tri pečene kore.
Isto uradite sa preostalim testom. Umutite 8 jaja, dodajte usitnjeni sir i kajmak i sve dobro izmešajte. Posebno otopite mast. Na dnu tepsije sipajte 1-2 kašike masti, složite kore i premazujte ih sirom. Na kraju umutite dva jaja sa mlekom i prelijte preko složene gibanice. Poprskajte mašću i pecite u rerni.
(Espreso