Paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
SJAJNO
NE BACAJTE PETELJKE OD PAPRIKA, KORISNIJE SU NEGO ŠTO MISLITE: Evo i zašto
Paprika je savršena za skoro sve što vam padne na pamet u kuhinji. Odlične su pečene, napunjene, ili u ajvaru…
Objavljeno: 10.01.2023. 12:29h
Milica Tomic
Kada pripremate paprike verovatno je prvo što uradite da bacite peteljke. A to je velika greška jer tako sebi uskraćujete dodatno uživanje u jelu. Naime, umesto da ih bacite, stavite ih u kesu i “spakujte” u zamrzivač.
Kada prođe leto i sezona paprika, to ne znači da morate da se odreknete njihovog čarobnog ukusa.
Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate. Koriste se kao začin. Mogu se dodati u supu, variva, meso.
Iz gotovog jela obavezno izvadite peteljke i bacite. Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji.
(Espreso/Krstarica)