NJAMI
POSNI GRAŠAK SA BELIM VINOM: Jedite ga UZ OVU RIBU, nećete probati UKUSNIJI OBROK
Odličan je prilog uz posne ćuftice od soje, paniranu ili prženu ribu...
Sastojci
450 gr Zamrznutog Mladog graška
1 glavica glavica crnog luka
1 veća šargarepe
3 čena belog luka
1 dl belog vina
Vegeta Natur
Bosiljak sušeni Podravka
ruzmarin, biber, so
malo ulja
Priprema
1.
Na malo ulja propržiti sitno iseckan crni luk i izrendanu šargarepu. Kada sve malo omekša, dodati kašikicu vegete, mladi grašak i 2 dl tople vode. Pustiti da se otklopljeno dinsta dok voda malo ne uvri i dok grašak malo ne omekša.
2.
Dodati usitnjen beli luk, 1 dl belog vina, bosiljak, ruzmarin i biber.
3.
Dinstajte grašak dok sva tečnost ne ispari. Ako se desi da tečnost ispari a grašak još nije skuvan, slobodno dolijte još malo vode i nastavite sa kuvanjem. Po potrebi još malo posolite.
(Espreso/Coolinarka)