KORISNO
NEĆETE VEROVATI ZBOG ČEGA VAM SE OSETI NEPRIJATAN MIRIS IZ BURETA: Ovo OBAVEZNO morate da URADITE kada ga OČISTITE
Ovo je pravi izazov za domaćice, koje žele da uklone karakteristični miris kiselog kupusa iz posude
Svi mi volimo jela od kiselog kupusa i odmah nam krene pljuvačka na usta kada pogledamo u porciju svinjetine sa kiselim kupusom u rerni, ali kada se bure sa kiselim kupusom isprazni, vreme je da ga operemo i da ga čuvamo do jeseni.
Ovo je pravi izazov za domaćice, koje žele da uklone karakteristični miris kiselog kupusa iz posude.
U prošlosti, ova operacija je bila povezana sa mnogo trljanja i mnogo potrošene vode, ali danas ovaj posao se može uraditi mnogo lakše.
Treba vam rastvor amonijaka od 20-30% koji možete pronaći u skoro svakoj apoteci ili većim marketima. Sipajte rastvor u bure i počnite da okrećete bure tako da tečnost prođe svaki deo zidova. Nakon 20 minuta, izbacite amonijak i sipajte dosta hladne vode pa isplaknite bure.
Ostavite bure otvoreno da se dobro osuši. Nakon toga ga ostavite do jeseni, kada ćete ga ponovo napuniti kupusom.
Bacite pogled i na recept za kupus ribanac koji su naši stari spremali.
(Espreso/Bonapeti.rs)