Bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/Recceptura
preukusan je
U PROŠLOSTI SE U SRBIJI JELA OVAKVA BAJADERA: Spremite je na STARINSKI NAČIN, gosti će odlepiti
Bajadere su omiljeni slatkiš na svim okupljanjima
Objavljeno: 15.11.2022. 09:59h
Milica Tomic
Bajadera je jedan od onih kolača koji se brzo prave, a svojim ukusom osvajaju sve. Upravo zbog toga su čest izbor domaćica za gotovo sve prilike.
Sastojci:
500 g šećera200 ml vode 200 g mlevenog keksa 150 g mlevenih oraha 125 g margarina 3 štangle čokolade
Za glazuru:
3 štangle čokolade malo margarina ili ulja
Priprema:
Šećer i vodu staviti da malo provri, skloniti sa vatre i ostaviti 5 min da se prohladi. Keks i orahe pomešati, preliti onim ušpinovanim šećerom i dok je tako vruće dodati margarin i sve dobro sjediniti.
Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takav kakav je. U drugi deo smese dodati otopljenu čokoladu.
(Espreso)