Pilav, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

recept

STARINSKI RECEPT ZA PILAV: Ručak koji ćete napraviti VEĆ SUTRA (RECEPT)

Ručak koji cela porodica obožava!

Objavljeno: 30.10.2022. 15:43h

Ne postoji samo jedan recept za pilav, već njih bezbroj, jer ovo jelo može da trpi razne promene i namirnice koje u njega dodajete.

Sastojci

Potrebno je:

400 g belog mesa

2 glavice crnog luka

5 šaka pirinča

1 šolja ulja

1 šargarepa

FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

ulje

vegeta

so

biber

Priprema

Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati sitni seckano belo meso pa sve zajedno propržiti. Naliti jednu čašu vode i dodati pirinač, začin, so, biber. Kuvati oko desetak minuta dok se pirinač ne skuva. Po potrebi dodavati vodu.

Kada je pirinač skuvan, staviti u rernu jedno dvadesetak minuta na 200C da voda uvri i da se pilav zapeče.

(Espreso/recepti)