njami
OVAKO SU NAŠE BAKE SPREMALE PROJU, ZDRAVIJA JE ZBOG 1 SASTOJKA: A za ZLATNIJU BOJU dodajte malo OVE NAMIRNICE
Kada probate na ovaj način stalno ćete je tako spremati
Nema osobe koja ne voli da jede proju, naročito kada je spremaju naše bake.
Danas postoji mnogo recepata, ali samo naši stariji znaju caku kako se pravi starinska.
Kada probate na ovaj način stalno ćete je tako spremati. Kako za svakodnevnicu tako i za proslave, rođendane i praznike.
- 12 supenih kašika kukuruznog brašna
- 4 supene kašike belog pšeničnog brašna
- 3 jajeta
- 1 čaša (2dl) jogurta
- 1 čaša (2dl) kisele vode
- 250gr belog sira
Sve navedene sastojke pomešajte u velikoj posudi. Sit nemojte previše da usitnite jer je lepše kada ostanu veći komadi.
Peći proju peći na 30 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici. Prvo peći 10 minuta na 200C, a onda još 20 minuta na 180C.
Domaćice su dale pečat receptima koje su nasledile ili koje su pročitale na internetu, a u svim novijim receptima jedan od glavnih sastojaka je ulje.
Ono što su naše bake koristile kako bi napravile savršenu proju nije ulje nego je mast. Mast će proji dati poseban šmek, a ono ostale sastojke slobodno možete da stavite po svojoj želji.
Takođe, ako volite možete da dodate i kurkumu koja će proji dati intezivnu boju.
(Espreso/Stvar ukusa)