POSLASTICA
OVO JE NAJBRŽI RECEPT ZA KAPRI TORTU: Od OVOG FILA će vam krenuti VODA na USTA
Premažite sa ostatkom umućene slatke pavlake i dekorišite po želji
Baza od piškota i kombinacija kremastog fila od vanile kao i osvežavajućeg fila od višnja je dobitna kombinacija.
Sastojci:
2 pakovanja piškota (210 g)
200 ml mleka za kvašenje piškota
1 vanilin šećer
Za fil:
650 ml mleka
5-6 kašika šećera
2 pudinga sa ukusom vanile(80g)
125 g maslaca ili margarina
Još:
300 g višanja ili jagode
4-5 kašika šećera
2 pune kašike gustina
200 ml tečnosti
250 ml slatke pavlake
Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi.Odmrznite višnje, dodajte vodu i šećer. Pomešajte gustin sa 50 ml vode, pa kuvajte dok ne provri, zatim još 2-3 minuta, pa onda dodajte gustin. Ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku, a zatim ohaleđeni puding umutite, pa dodajte margarin sobne temperature i opet mikserom sjedinite. Piškote umočite u mleko u koje ste dodali vanilin šećer i ređajte na tepsiju. Stavite pola voćnog fila, pa preko pola fila od vanile. Zatim stavite 4 kašike umućene slatke pavlake, rasporedite, pa još jedan red piškota. Zatim ide druga polovina voćnog fil i fila od vanile. Premažite sa ostatkom umućene slatke pavlake i dekorišite po želji.
(Espreso/Najžena)