NJAMI
20 MINUTA DO SAVRŠENE GIBANICE! Evo šta TAČNO TREBA da uradite kako bi bila VAZDUŠASTA i UKUSNA (RECEPT)
Pratite ove recepte i dobićete gibanicu iz snova.
Gibanica je sastavni deo naše kulture i nezobilazni obrok na trpezi. Može se praviti na različite načine, i sve je više onih brzih recepata koje vam olakšavaju pripremu.
Svi je vole jer je topla, mekana, sa neodoljivim ukosom sira koji se topi u ustima. Za pripremu vam treba oko sat vremena, od početka do kraja. Ako ispratite ovaj recept dobićete savršenu gibanicu, kakvu ne možete ni da zamislite - mirsnu, mekanu, toplu i vazdušastu.
Osnovni sastojci za gibanicu su kore, jaja, jogurt, so, ulje, kajmak...Kako biste napravili najbolju gibanicu do sada, nije potrebno da dodajete i izmišljate neke nove sastojke, već da je kore isečete na trake, pa tek onda da je uvaljate u smesu. A kada je ispečete, prevrnete je na četiri šolje da bi pod pritiskom i silom, ostala vazdušasta. Na taj način hladite je oko 20 minuta.
Recept za vazdušastu gibanicu
Pratite ovaj recept i dobićete gibanicu baš onakvu kakvu ste zamislili!
Potrebno vam je 500 grama gotovih kora, koje ne razdvajte već odmah sečete na trake. Kore (tako isečene) razdvojite, stavite u pleh i preko stavite sir, koji bi trebalo rukom da "kidate". Onda, preko sira opet dodate kore, a zatim sir. Pet jaja, 100 militara ulja, 200 militara vode i so umutite viljuškom. Smesu kutlačom pospite po korama i siru. Preko dodajte još malo ulja. Peče se 25 minuta na 220 stepeni.
Verujemo da ćete uživati!
(Espreso)