poslastica
OVAJ KOLAČ JE BIO BROJ 1 U CELOJ JUGOSLAVIJI: Svaka DOMAĆICA ga je znala NAPAMET, danas se sprema SKROZ DRUGAČIJE
Ako želite da od svega nekoliko sastojaka i za veoma kratko vreme napravite preukusan kolač probajte ovaj recept
Sastojci: 1 pakovanje oblandi 500 g šećera pola litre vode 500 g mlevenih oraha
1 margarin 100 g mlevenog keksa 100 g čokolade za kuvanje
Nikad lakša priprema ukusne poslastice.
Oblande su jedan od najpopularnijih kolača u bivšoj Jugoslaviji, i ne postoji domaćica koja nije znala recept. Kombinacija za fil ima na pretek, ali vam danas predstavljamo starinsku verziju sa orasima. Ako želite da od svega nekoliko sastojaka i za veoma kratko vreme napravite preukusan kolač probajte ovaj recept.
Priprema:
Šećer ušpinovati sa vodom. Skloniti sa vatre, dodati margarin, orahe i keks, izmešati i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu. Toplim filom filovati oblande, naizmenično svetli i tamni fil. Odozgo pritisnuti nekim težim predmetom, pa ostaviti na hladnom mestu da se kolač ohladi. Sutradan seći.
(Espreso/Stvar ukusa)