recept
NAPRAVITE ČIZKEJK SA KOKOSOM: Brza POSLASTICA od koje KREĆE voda na USTA (RECEPT)
Čizkejk se najčešće sprema u voćnoj i čokoladnoj varijanti, međutim, postoji i novi recept - sa kokosom i jogurtom
U svakom slučaju sa ovim receptom za čizkejk sa kokosom ne možete da pogrešite, pri tom vam je potrebno desetak minuta za pripremu i malo strpljenja da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 150 g mlevenog keksa
- 30 g seckanih badema
- 50 g rastopljenog putera
- 400 ml jogurta
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 10 g kokosa
- 9 g želatina
- 90 g čokolade
- 30 ml maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte mleveni keks sa bademima i rastopljenim puterom, pa sjedinite da dobijete kompaktnu smesu.
U kalup prečnika 16 cm utisnite koru i lepo je poravnajte prstima.
Želatin razmutite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri.
U činiji pomešajte jogurt, kokos, kondenzovano mleko, a zatim dodajte želatin i sve dobro umutite da dobijete ujednačenu kremu.
Fil ravnomerno rasporedite preko kore, pa stavite kolač u frižider na neka dva sata da se stegne.
Čokoladu rastopite sa maslinovim uljem, pa kada se kolač ohladio prelijte preko. Po želji čizkejk ukrasite sa kockicama čokolade i nekoliko badema.
(Espreso/Informer)