Čeri paradajz, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

ZA ZIMU

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA ZIMNICU: Čeri paradajz u TURŠIJI oduševio DOMAĆICE, tajna je u OVOME

Ostavite sa strane i za par dana poslužite…ili ostavite na hladnom i tamnom mestu i čuvajte za zimu

Objavljeno: 01.09.2022. 17:53h

Recept za pasterizovani čeri paradajz veoma je popularan na internetu, a i mi smo takođe rešili da ga isprobamo.

Sastojci:

Čeri paradajz sa peteljkama

FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

400 grama soli

350 grama šećera

1 vinobran

2 konzervansa

1/2 litara belog sirćeta

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

10 litara vode

2 glavice belog luka

lovorov list

Priprema: Skinite grančice paradajza, operite, (trule i ispucale paradajziće odstranite). Paradajz složite u čiste staklene tegle, stavite po 2-3 čena belog luka i list lovora, dopunite paradajz do dela gde se tegla sužava. Preko paradajza stavite plastičnu mrežicu za tegle.

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Pripremite vodu, so, šećer, sirće, konzervans, vinobran i promešajte. Stavite na vatru i pustite da provri. ostavite da se smlači. I tako mlaku tečnost sipajte preko pardajz i napunite tegle do vrha.

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Dobro zatvorite poklopcem ili celofanom. Ostavite sa strane i za par dana poslužite…ili ostavite na hladnom i tamnom mestu i čuvajte za zimu.

PRIJATNO!

(Espreso / Najžena)