Kruške, Foto: Printscreen/youtube/BonApeti.rs
recept
POŠIRANE KRUŠKE SA POMORANDŽOM KOJE SE SAME PRAVE: Neodoljiv slatkiš za ljubitelje VOĆA
Mirisne poširane kruške sa prelivom od pomorandže prava su poslastica za kraj leta. Dovoljan vam je još smeđi i običan šećer, aroma vanile i cimet da rapspodija ukusa bude zagarantovana...
Objavljeno: 29.08.2022. 16:45h
Praktikant1
Sastojci:
- jedna i po šolja soka od pomorandže
- pola šolje smeđeg šećera
- četvrt šolje šećera
- kašika ekstrakta vanile
- kašika cimeta
- tri kruške
Priprema:
U većem tiganju na umerenoj temperaturi prokuvati sok od pomorandže, smeđi i običan šećer, ekstrakt vanile i cimet. Kruške oljuštiti, pa ih staviti u sirup, poklopiti i kuvati sat i 15 minuta. Svakih deset minuta prelivati kruške sirupom. Kruške zatim izvaditi i staviti u tanjire, a sos kuvati još desetak minuta dok se ne zgusne. Preliti kruške i poslužiti.
(Espreso/Informer)