Džem od smokava, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
preukusno
BOLJI I JEFTINIJI OD KUPOVNOG! Napravite domaći DŽEM od smokava i pomorandži za samo 300 DINARA
Domaći džem od smokava, pomorandži i kore limuna košta trista dinara po kilogramu, dok je kupovni sedamsto. Nadamo da vam je to dovoljan razlog da se upustite u pripremu...
Objavljeno: 08.08.2022. 11:14h
Praktikant1
Sastojci:
kilogram smokava
veća pomorandža 400 g šećera sok i rendana kora limuna
Priprema:
Smokve oprati, očistiti, iseći na četvrtine, pa staviti u šerpu sa debljim dnom. Dodati 150 mililitara vode, kuvati desetak minuta na umerenoj vatri, dodati šećer, sok i rendanu koru pomorandže, pa kuvati uz mešanje još desetak minuta da se džem zgusne.
Skloniti sa ringle, sipati u prethodno sterilisane tegle, zatvoriti i ostaviti da se ohladi.
(Espreso/Informer)