recept
TORTA GOTOVA ZA SAMO 15 MINUTA! NIšta kremastije, ništa lakše (VIDEO)
Pomešajte šećer, brašno, so i puter. Pržite mrvice u tiganju uz stalno mešanje dok ne porumene oko 5-6 minuta. Pomešajte jaja, skrob, pavlaku i šećer
Ako želite da napravite kremastu tortu koja se brzo pravi, onda je poslastica sa kiselom pavlakom pravi izbor za vas. Ne samo što će biti gotova za 15 minuta, nego ćete imati slojeviti desert za čitavu porodicu
Sastojci:
250 g brašna
60 g šećera 120 g putera prstohvat soli
Fil:
500 g pavlake 2 jajeta 1 kašičica skroba 2 kesice vanilin šećera 50 g putera 120 g šećera
Priprema:
Pomešajte šećer, brašno, so i puter. Pržite mrvice u tiganju uz stalno mešanje dok ne porumene oko 5-6 minuta. Pomešajte jaja, skrob, pavlaku i šećer.
Kuvajte krem dok se ne zgusne. Kada proključa, sklonite i dodajte puter i vanilin šećer.
4 kašike mrvica odvojite za preliv torte. Ostale mrvice podelite na 4 dela, pa njima obložite dno i stranice kalupa papirom za pečenje.
Ređajte dok ne potrošite mrvice kao i krem koji je vreo.Tortu prekrijte providnom folijom, a onda sačekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Poslasticu stavite onda u frižider da se hladi 6 do 8 sati.
(Espreso)