Foto: Printscreen/youtube/MilicaMihailovići Vule, Taša i Dunja

KORAK PO KORAK!

EVO KAKO DA ISKORISTITE VIŠAK ŠLJIVA NA NAJSLAĐI NAČIN: Brz recept koji će i MALIŠANI obožavati

Šljive, definitivno najomiljenije voće na našim prostorima, pored rakija, raznih lenjih pita predstavljamo vam i malo kremastiji recept!

Objavljeno: 31.05.2022. 20:39h

Sastojci

I sloj:

  • 300 g šljiva bez koštica
  • 3,5 dl vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5-6 kašika griza
  • II sloj:
  • 3,5 dl vode
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od vanile
  • I još:
  • 1 kesica šlaga
FOTO: Printscreen/youtube/MilicaMihailovići Vule, Taša i Dunja
FOTO: Printscreen/youtube/MilicaMihailovići Vule, Taša i Dunja
FOTO: Printscreen/youtube/MilicaMihailovići Vule, Taša i Dunja
FOTO: Printscreen/youtube/MilicaMihailovići Vule, Taša i Dunja

Priprema

U posudu stavite isečene šljive i šećer i dinstajte dok se šećer ne otopi pa dodajte 3,5 dl vode. Kada provri dodajte griz i vanilin šećer i uz mešanje kuvajte dok ne počne da se zgušnjava. Preručite smesu u vatrostalnu posudu. Posebno u 3 dl vode stavite puding, 3 kašike šećera i vanilin šećer pa sve dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne. Sipajte na predhodnu smesu. Umutite šlag po uputstvu na kesici i premažite odozgo. Ostavite u frižider da se ohladi pa poslužite.

foto: Printscreen/youtube/MilicaMihailovići Vule, Taša i Dunja

(Espreso/Recepti.com)