Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

NJAMIII

OVAKO SE SPREMAJU PRAVE SRPSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovaj RECEPT sve DOMAĆICE MORAJU DA ZAPIŠU

Služite uz sezonsku salatu, domaće lepinje i krompir-pire

Objavljeno: 26.05.2022. 18:28h

Paprika je jedno od možda i najzastupljenijih vrsta povrća u našoj kuhinji. Osim što je veoma ukusna, lepo se uklapa sa većinom namirnica, odlična je za naš organizam i ima obilje zdravstvenih prednosti. Paprika je i zvezda u većini specijaliteta srpske kuhinje.

Priprema se na različite načine, a većini su omiljene punjene mesom. Telegraf vam donosi recept koji je jednostavan i onima koji nisu vešti u kuhinji, a dobiće jelo dostojno kraljevske trpeze.

FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Sastojci:

10 paprika po izboru (šilje, babure, zelene, crvene)

350 g mlevene junetine

1 paradajz

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

1 šargarepa

1 glavica crvenog luka

50 g pirinča

500 ml soka od paradajza

so

biber

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

ulje

Priprema:

Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine.

Sve dobro rukama umesite.

Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa. Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike.

U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.

foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Ušuškajte sud folijom ili pripadajućim poklopcem i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se kuvaju, odnosno peku.

Posle 45 minuta uklonite foliju odnosno poklopac i pustite još pola sata da se paprike zapeku. Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne.

Služite uz sezonsku salatu, domaće lepinje i krompir-pire.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)