Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

preukusno!

LAŽNU SARMU DO SADA DOMAĆICE NISU SPREMALE: Samo naše BAKE ZNAJU zašto je BOLJA OD PRAVE SRPSKE, 1 povrće DAJE ŠMEK

Pokrenuće vam sva čula!

Objavljeno: 13.05.2022. 18:32h

Ukoliko nemate vremena da spremate sarmu, a jede vam se, ovaj recept je malo jednostavnija i brža, a podjednako ukusna varijanta.

Potrebno je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 250 gr suvih rebara
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • slatka mlevena i tucana ljuta paprika
  • po želji kašika masti ili 50 ml ulja
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

Priprema:

Luk iseći sitno pa propržiti i dodati mleveno meso. Izdinstati.

Dodati malo soli, papriku jednu i drugu. Beli luk očistiti i iseći kruninije po dužini. Kupus iseči na krupne kocke. Pola poređati u dublji lonac ili ekspres lonac.

Preko kupusa rasporediti prženo mleveno meso, lovorov list, pola belog luka i pola suvih rebara. Prekriti ostatkom kupusa. Dodati rebra, beli luk i lovorov lis kao i biber u zrnu po želji.

Još malo ubaciti mlevenu i tucanu ljutu paprik. Po želji dodati malo masti, ja nisam bilo mi dovoljno masnoće. Sipati vodu do visine kupusa pokriti i krčkati 1,5 sat na tihoj vatri. Uz to ispeći jednu lep proju.

(Espreso/SrbijaDanas)