preukusno!
LAŽNU SARMU DO SADA DOMAĆICE NISU SPREMALE: Samo naše BAKE ZNAJU zašto je BOLJA OD PRAVE SRPSKE, 1 povrće DAJE ŠMEK
Pokrenuće vam sva čula!
Ukoliko nemate vremena da spremate sarmu, a jede vam se, ovaj recept je malo jednostavnija i brža, a podjednako ukusna varijanta.
Potrebno je:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 250 gr suvih rebara
- 300 g mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- lovorov list
- biber u zrnu
- slatka mlevena i tucana ljuta paprika
- po želji kašika masti ili 50 ml ulja
Priprema:
Luk iseći sitno pa propržiti i dodati mleveno meso. Izdinstati.
Dodati malo soli, papriku jednu i drugu. Beli luk očistiti i iseći kruninije po dužini. Kupus iseči na krupne kocke. Pola poređati u dublji lonac ili ekspres lonac.
Preko kupusa rasporediti prženo mleveno meso, lovorov list, pola belog luka i pola suvih rebara. Prekriti ostatkom kupusa. Dodati rebra, beli luk i lovorov lis kao i biber u zrnu po želji.
Još malo ubaciti mlevenu i tucanu ljutu paprik. Po želji dodati malo masti, ja nisam bilo mi dovoljno masnoće. Sipati vodu do visine kupusa pokriti i krčkati 1,5 sat na tihoj vatri. Uz to ispeći jednu lep proju.
(Espreso/SrbijaDanas)