Stručnjak za veš mašine otkrio zašto vam veš smrdi na buđ: Svi pravite ovu grešku koja uništava uređaj
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

pažnja

Stručnjak za veš mašine otkrio zašto vam veš smrdi na buđ: Svi pravite ovu grešku koja uništava uređaj

"Mašine imaju gumu koja ne propušta vodu, pa će se svaka voda koja ostane unutar nje samo ubuđati i stvoriti prljavštinu", objašnjava on

Objavljeno:

Stručnjak za električne uređaje i belu tehniku nedavno je na TikToku dao jedan vrlo praktičan savet koji će sačuvati veš mašinu od brzog propadanja, ali i učiniti da veš lepše miriše nakon pranja. Naime, ovaj Kanađanin ispred svoje kompanije, koja se bavi prodajom kućnih aparata i tehnike, redovno deli korisne trikove, a ovaj je vrlo jednostavan, ali ključan za mašinu za pranje veša.

Ako želite da vaša veš mašina "živi" duže neophodno je ostavljate otvorena vrata svaki put nakon što operete veš, tvrdi ovaj stručnjak. Ovo je prosta caka, koju ste verovatno već znali, a može da spreči puno problema i da pranje veša učini efikasnijim.

"Mašine imaju gumu koja ne propušta vodu, pa će se svaka voda koja ostane unutar nje samo ubuđati i stvoriti prljavštinu", objašnjava on.

@taappliances this one is CRUCIAL for anyone with a front loading machine. You MUST leave that door open after use until dry inside. This will save you THOUSANDS! #homeappliances #appliances #laundrytok #tidk ♬ original sound - taappliances

Cirkulacija vazduha pomaže vam da mašina ostane duže čišća, a samim tim utiče i na to da veš bude svežiji i mirisniji, te je preventiva za stvaranje karakterističnog, ustajalog mirisa koji se ponekad stvara u veš mašini.

Ovo nije nepoznanica, ali mnogi ljudi prosto zaboravljaju da ostave otvorena vrata veš mašine ili ih iz navike zatvaraju. I drugi stručnjaci potvrdili su da je štetno zatvarati vratanca veš mašine.

"To je mračno područje koje je stalno vlažno, a uglavnom zatvoreno", kaže Alesandro Gaco iz kompanije za čišćenje "Emily's Maids". Takvo okruženje je idealno za rast buđi, što dalje utiče na to da se i opran veš oseća na buđ i plesni.

Dakle, cirkulacija vazduha mora da postoji, te ne zaboravite da ostavite vrata veš mašine otvorena svaki put kada operete novu turu veša!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.