recept
NAŠA DOMAĆICA OTKRILA RECEPT ZA SRPSKU SARMU: Od sada ćete je stalno PRELIVATI SA OVIM
Donosimo vam malo drugačiji recept naše domaćice, a uskoro ćete videti i zbog čega je drugačiji
Sarma je obavezno jelo koje se mora naći na svakoj slavskoj trpezi, nebitno da li u posnom ili u mrsnom obliku.
Recept je obično sličan kod svake domaćice, možda ima male razlike u stilu i načinu uvijanja.
Naime, donosimo vam malo drugačiji recept naše domaćice, a uskoro ćete videti i zbog čega je drugačiji.
Potrebna vam je glavica kiselog kupusa, mleveno meso, začini po izboru, pirinač, slanina i paradajz sok.
Priprema:
Kiseli kupus razdeliti na listove. Zatim u mleveno meso dodati začine, pirinač, luk i slaninu i sve zajedno pomešati.
Uzimati list po list, na njega staviti napravljenu smesu, zaviti sarmu i ređati u lonac u koji ste na dno stavili malo narezanog kiselog kupusa kako se ne bi zalepile.
Kada poređate sve sarme, kao u videu ispod, prelijte vodom tako da sve sarme budu potopljene u vodi.
A sada sledi neobičan sastojak koji se obično ne dodaje u recept za sarmu. Nakon što ste ih prelili vodom, dodatno ih prelijte paradajz sosom i stavite da se krčkaju.
Priznaćete da je ovaj recept i spoj ukusa fantastičan.
Ova domaćica je ovakvu sarmu poslužila uz pire krompir.
Količinu sastojaka prilagodite sami.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!