NJAMI
OVAKO RUMUNI PRAVE GIBANICU: U smesu sa SIROM dodaju JOŠ 3 sastojka, zbog toga je UKUSNIJA od NAŠE (RECEPT)
Nema ništa lepše nego kada je bake spreme
Gibanica se kod nas redovno jede.
Naročito ona starinska.
Nema ništa lepše nego kada je bake spreme.
Gibanica je čuvena srpska pita sa sirom, ali sada napravite gibanicu na rumunski način. Oni su smesu sa sirom dodaju i mleko i jogurt, kao i prašak za pecivo. Sada možete da koristite domaću fetu, a pročitajete kako možete da je napravite kod kuće.
Takođe, ako vam fali kisela voda i nju lako možete sami da napravite, ne morate da idete do radnje.
Sastojci:
400 g kora
400 g feta sira
150 ml jogurta
2 jajeta
200 ml mleka
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
200 ml kisele vode
100 ml ulja
Priprema:
Pomešajte kiselu vodu, maslinovo ulje i so.
U nauljeni pleh stavite 4 kore, svaka treba da viri iz pleha.
Sipajte smesu sa kiselom vodom, jedno 4-5 kašika.
Zatim preostale kore urolajte i isecite na trake.
Stavite preko, pa opet prelijte sa smesom od kisele vode, isto nekih 4-5 kašika. Sir izmrvite, pa dodajte jogurt, jaja, prašak za pecivo i mleko.
Sjedinite, pa sipajte preko kora.
Zatvorite korama što vire i opet prelijte sa smesom od kisele vode.
Celu koru stavite preko pite i dobro zatvorite.
Opet prelijte sa malo smese od kisele vode. Izbockajte viljuškom na par mesta i pospite susamom.
Pecite na 180°C oko 25 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!